Fysik

2 spørgsmål

05. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

hvorfor flyver en varmluftballon?

Hvad forståres der her: Fres = Ft – Fopdrift <-- -->opdrift + Fres = Ft


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Rock-amok (Slettet)

At den resulterende kraft er lig med tyngdekraften fratrukket kraften fra opdriften. Hvis den resulterende kraft er 0, vil ballonen holde sig statisk (stillestående) i luften. Hvis derimod tyngdekraften er stærkere end opdriften, vil ballonen svæve nedad (hvis den ikke allerede er stående på et legeme). Omvendt hvis opdriften er stærkere end tyngdekraften.


Svar #2
05. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis Fres=0 kan ballonen også svæve med konstant hastighed, dvs. at accelerationen er 0.


Svar #4
05. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

ja, præcis


Skriv et svar til: 2 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.