Matematik

Ulighed med brøker

06. januar 2009 af yrsa12 (Slettet)

Nogle som kan løse og forklare hvordan man har regnet den her ud:

3/7x - 5/2 = 12-(3-10x)/14 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Downunder (Slettet)

Altså man skal jo smide x over på den ene side og så det andet på den anden side ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at gange med 14, (som er fællesnævneren) på begge sider af ligningen, sådan her:

6x-35=12*14-(3-10x), gang ud og fjerne parantesen:

6x-35=168-3+10x, saml x'erne på den ene side af ligningen og tallene på den anden side

4x=-35-168+3 eller

4x=-200, hvilket giver x = -50


Svar #3
06. januar 2009 af yrsa12 (Slettet)

Taak for hjælpen


Skriv et svar til: Ulighed med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.