Matematik

Ligning

07. januar 2009 af nej12 (Slettet)

HEj håber der er nogle som vil hjælpe mig og forklare hvordan man skal løse denne opgave.

opgave 1)

For hvilke tal  k er ikke lig med 0 har ligningen

                            kx2 + kx - 1 = 0

netop en løsning???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

k ≥ 0 eller k ≤ -4


Svar #2
07. januar 2009 af nej12 (Slettet)

Dette forstår jeg ikke helt hvordan du er kommet frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du løser den som en 2. gradsligning i x. Dernæst ser du på udtrykket under kvadratrodstegnet. Når det er 0, altså når k*(k+4)=0 <=> k=0 eller k=-4, så er der netop een løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#1 = flere løsninger


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.