Matematik

Differentialligninger

07. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Gør rede for, at funktionen f(x)= 2*e(1/2)^(x^2) er en løsning til differantialligningen f'(x)=xf(x)+x

Jeg kan ikke få det helt til at passe på venstresiden. På højresiden får jeg

(2x*e^(1/2)^(x^2) -1) +x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hmm, altså skriv først:

y' -x*y-x=0, så er det hele meget nemmere at løse. Se i din bog, hvilken type differentialligning, det er. Differentier funktionen f(x)!


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.