Matematik

Procent

07. januar 2009 af Nha_lovely (Slettet)

Hej allesammen.

Har et spørgsmål:

Sarah Sparer 180,-kr på en trøje, den koster nu 270,-kr. Hvor mange procent rabat har hun fået?

P.S Vil ha at i forklare, og vier hvordan i gjorde det, for ellers forstår jeg det ik.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Sarah sparer aldeles ikke noget, man sparer aldrig noget, når man giver penge ud, man bruger. Irriterende med alle de forsøg på at narre folk. Husk! En vare koster til enhver tid det og kun det, som køberen vil give for den.


Svar #2
07. januar 2009 af Nha_lovely (Slettet)

Se der står:

Sarah sparer 180,-kr på en trøje. den koster nu 270,-kr. Hvad koster trøjen så? Hvor mange procent har sarah fået i rabat.?


Svar #3
07. januar 2009 af Nha_lovely (Slettet)

Det er en matematik opg. Du skal løse


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2009 af michael1981 (Slettet)

180/450*100 = 40%

Det er mit bud


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Bestme besparelsen i kr.:

(270-180)kr = 90 kr.                             Dvs. Sarah sparer alt i alt 90 kr.

Bestem besparelsen i %:

(180/270)kr*100% = 66,7 %              Dvs. at Sarah sparer ca. 66,7 %


Svar #6
07. januar 2009 af Nha_lovely (Slettet)

Hej tak allesamen for hjælpen.

Svaret er 40 % kiggede nemlig i facit-listen.... Tusind tak allesammen


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2009 af Lisa3y (Slettet)

Youngmann:

Hvad er det dog du skriver?

Der står hun sparer 180,-.. Ergo må starprisen være 450,-


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har en lille 'regel' som man altid kan huske :

del/hel*100

dvs. delen, altså de 180 kr. som hun sparer, divideret med 450 kr. som var startsprisen og til sidst gange med hundrede.

180/450 = 0,4

0,4*100 = 40 % ... Den er altid god at have i hovedet, og nem at huske :)


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.