Matematik

Nulregel...

07. januar 2009 af asif (Slettet)

Jeg har denne ligning som jeg skal sætte lig med 0.

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x

Jeg er ikke sikker på hvor leddene er. Og hvordan jeg regner hver enkelt led ud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: 3x kan sættes udenfor parentes, herefter løses denne ved brug af nulreglen.


Svar #2
07. januar 2009 af asif (Slettet)

3x, hvad så med "3" ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2009 af dnadan (Slettet)

3x^3 = 3x(x^2) osv.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2009 af mathon

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x = 3x*x2 - 3x*8x + 3x*16 = 3x(x2+8x+16) = 3x*(x+4)2

f(x) = 3x*(x+4)2 = 0


Svar #5
07. januar 2009 af asif (Slettet)

Mange tak, jeg fik næsten det samme :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2009 af mathon

rettelse af regnetegn + → -:

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x = 3x*x2 - 3x*8x + 3x*16 = 3x(x2 + 8x + 16) = 3x*(x+4)2

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x = 3x*x2 - 3x*8x + 3x*16 = 3x(x2 - 8x + 16) = 3x*(x - 4)2


Svar #7
07. januar 2009 af asif (Slettet)

Når jeg så vil tegne grafen til ligningen på min TI-89, og den siger "dimension", hvad er der så galt?


Skriv et svar til: Nulregel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.