Matematik

Stamfkt

08. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

En funktion er bestemt ved f(x)=1-2*cos(x), xε]-phi,phi[

Bestem de to stamfkt til f, hvis grafer har førsteaksen som tangent

Jeg har fundet den ene stamfkt F(x)=x-2*sin(x)-0.5, men hvordan finder jeg den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Da du løste ligningen f(x)=0 var der to løsniinger i dit interval.

±


Svar #2
08. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Mange tak. :)


Svar #3
08. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Men bliver begge k-værdier så det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Jeg får

k = √3 - cos-1(0,5)

og

k = -√3 + cos-1(0,5)


Svar #5
08. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Jeg får stamfkt til

F(x)=x-2*sin(x)+0.684

F(x)=x-2*sin(x)-2.779


Skriv et svar til: Stamfkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.