Kemi

bikarbonant buffer

08. januar 2009 af caj (Slettet)

hej

i en syreregns forurenet sø findes at PH er 4,37 og vandet temperatur = 25 grader

anvend bufferligningen til at bestemme forholdet mellem h2co3 og hco3. Pks for H2co3 = 6,37

jeg har prøvet at regne den og har gjort sådan :

4,37 = 6,37 + log s/B

logs/b = 6,37 - 4,37 = 2

men jeg kan ikke komme videre herfra. Jeg tror at jeg skal fjerne log men hvordn gør jeg det ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er nu basen øverst i pufferligningen.

- Men ellers isoler b/s, og det er forholdet! (den omvendte funktion til log(x) er 10x)


Skriv et svar til: bikarbonant buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.