Matematik

egenværdi

08. januar 2009 af bidiboo (Slettet)

Hvordan finder man egenværdier for en matrix?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis matricen er A skal du løse:

det(A-λI)=0, hvor λ er egenværdien. Du finder A' karakteristiske polynomium.


Svar #2
08. januar 2009 af bidiboo (Slettet)

hvordan med egenrum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Mener at du skal løse nulrummet til hver enkelt egenværdi:

E1=N(A-λ1I)

Men du skal ikke hænge mig op på det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

.. Så er egenrummet det span af den løsning du finder.


Svar #5
08. januar 2009 af bidiboo (Slettet)

E1, er det en enhedsmatrice?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er egenrummet tilhørende egenværdi 1.. Prøver lige igen..

Hvis løsningen til nulrummet kaldes: x1=N(A-λ1I)

Så er egenrummet:

E1=span(x1)


Svar #7
08. januar 2009 af bidiboo (Slettet)

Okey mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: E1 er egenvektoren til egenværdien lambda 1 - ikke egenrummet. Egenrummet er span(E1, E2, ... , En).


Skriv et svar til: egenværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.