Matematik

Differenciering

08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Hvordan finder jeg f '(x)?

Funktionen lyder således f(x)=ln(x)-5x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(ln(x))' = 1/x

(k*x^a)'=k*a*x^(a-1)

samt:

(f+g)'=f'+g'


Svar #2
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Tusind tak :)

Er svaret så (k*x^a)'=k*a*x^(a-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej. Svaret er f'(x)=1/x-10x


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#2 Nej, jeg gav dig blot de formler, som du skal gøre brug af.


Skriv et svar til: Differenciering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.