Matematik

eksponentiel

09. januar 2009 af tinot (Slettet)

Medicinalbranchens samlede investeringer i forskning voksede med god tilnærmelse eksponentielt fra 1970 til 2000.

År                                           1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000
Investeringer (mia. dollar) 0,619 1,06 1,98 4,08 8,42 15,2 16,0

a) Bestem ud fra tabellen en eksponentiel model, der beskriver udviklingen, hvor x angiver antal år efter 1970.
 

skal jeg her beregne a og b og finde ligningen for det eller har jeg misforstået opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal lave en eksponentiel regression.


Svar #2
09. januar 2009 af tinot (Slettet)

ja men er det ikke også hvor du plotter punkterne ind i et koordinatsystem og finder a og b


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2009 af Maribal (Slettet)

ja det er det du skal :)

men her skal du så bruge enkeltlog. papir. og ikke millimeterpapir.

du kan også finde a og b vha. lommeregner ( TI-84)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af Maribal (Slettet)

jeg har fået det til :

y=b*ax

y= 0.642 * 1.125x

hvad får du? 


Svar #5
09. januar 2009 af tinot (Slettet)

a har jeg også fået til 1,125 men b viser 6,143

min lommeregner (ti-89) sagde 6,143.

men jeg er ikke helt sikker for da jeg plottede dem ind på lommeregneren var jeg i tvivl om, at jeg skulle skrive 1970 eller 70 for x da 1970 lyder af meget når du plotter den ind på lommeregneren

men hvordan har du fået b til 0.642 


Svar #6
09. januar 2009 af tinot (Slettet)

kan man ikke også bruge et almindeligt millimeterpapir?.

men jeg kan selvfølgelig godt se fordelen ved, at bruge enkelt-log. papir da jeg også bliver spurgt om hvad fordoblingstiden er


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2009 af mathon

TI-89
med L1={0,5,10,15,20,25,30}

                                             y = 0,641703*1,125327x

T2 = ln(2)/ln(1,125327) = log(2)/log(1,125327)


Svar #8
10. januar 2009 af tinot (Slettet)

men hvorfor bruger du 0,5 10 15 20 25 30


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2009 af plysflue (Slettet)

Svar til #8!

Selvom jeg ikke har skrevet indlæg "7 kan jeg fortælle dig at der bruges 0, 5, 10, 15 osv. for x er antal år EFTER 1970, dvs. år 1970, X = 0 ; år 1975 , X = 5. Er dette forståeligt?


Svar #10
10. januar 2009 af tinot (Slettet)

ja okay tak


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.