Matematik
Kvadratisk programmering
31. oktober 2004 af
smount (Slettet)
Hejsa, jeg er igang med at lave matematik - og jeg er uheldigvis gået i stå :-(
Så vil jeg høre om jeg kan få lidt hjælp. Opgaven lyder:
-----------------------------------------------------------------
Bestem art og beliggenhed af den punktmængde, der fremstilles af ligningen.
6x^2 + 7y^2 + 24x - 14y + 31 = 0
-----------------------------------------------------------------
Jeg er så gået igang med at løse opgaven, og har fundet frem til ellipsens centrum, men mangler stadig dens halvakser
6x^2 + 24x + 7y^2 - 14y + 31 = 0
= 6(x^2 + 4x) + 7(y^2 - 2y) + 31 = 0
= 6(x + 2) - 24 + 7(y - 2) - 7 + 31 = 0
= 6(x + 2) + 7(y - 2) = 0
Centrum ( -2 ; +2)
Håber der sidder et matematik-geni ude i blandt jer,
på forhånd tak,
mvh smount
Så vil jeg høre om jeg kan få lidt hjælp. Opgaven lyder:
-----------------------------------------------------------------
Bestem art og beliggenhed af den punktmængde, der fremstilles af ligningen.
6x^2 + 7y^2 + 24x - 14y + 31 = 0
-----------------------------------------------------------------
Jeg er så gået igang med at løse opgaven, og har fundet frem til ellipsens centrum, men mangler stadig dens halvakser
6x^2 + 24x + 7y^2 - 14y + 31 = 0
= 6(x^2 + 4x) + 7(y^2 - 2y) + 31 = 0
= 6(x + 2) - 24 + 7(y - 2) - 7 + 31 = 0
= 6(x + 2) + 7(y - 2) = 0
Centrum ( -2 ; +2)
Håber der sidder et matematik-geni ude i blandt jer,
på forhånd tak,
mvh smount
Svar #1
31. oktober 2004 af smount (Slettet)
hmm.. lige en rettelse i udregningerne:
6x^2 + 24x + 7y^2 - 14y + 31 = 0
= 6(x^2 + 4x) + 7(y^2 - 2y) + 31 = 0
= 6(x + 2)^2 - 24 + 7(y - 2)^2 - 7 + 31 = 0
= 6(x + 2)^2 + 7(y - 2)^2 = 0
6x^2 + 24x + 7y^2 - 14y + 31 = 0
= 6(x^2 + 4x) + 7(y^2 - 2y) + 31 = 0
= 6(x + 2)^2 - 24 + 7(y - 2)^2 - 7 + 31 = 0
= 6(x + 2)^2 + 7(y - 2)^2 = 0
Skriv et svar til: Kvadratisk programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
