Matematik

Cirkel og linje

10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

En cirkel og en linje er bestemt ved.

c:   x^2 - 4x + y^2 + 2y

l:    x+1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.

Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang med denne opgave. Håber en kan sætte mig igang, skal jeg regne centrum og radius ud for cirklen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt x+1 på y's plads i cirklens ligning.


Svar #2
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg har indsat x+1 i cirklen ligning og har fået   x^2 + y^2 - 2x + 2y -3

Hvad gør jeg så her fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Når du har indsat, må der ikke være et y i din ligning.

Desuden har du har glemt nogle lighedstegn i #0


Svar #4
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

hvad mener du med y i min ligning.

ved ikke helt hvad jeg skal gøre nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal starte forfra.

Når du indsætter x+1 i stedet for y, så indgår y ikke mere i ligningen.


Svar #6
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

okaa så får jeg.

x^2 -x + 3

Så skal jeg finde d og dermed x er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af mathon

...færdiggør lige cirklens ligning...


Svar #8
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

er den ikke færdig,  forstår ikke het hvad du mener jeg mangler?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2009 af mathon

x^2 - 4x + y^2 + 2y  er et udtryk

og ikke en ligning


Svar #10
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

hvis jeg finder ligningen for cirklen x^2 - 4x + y^2 + 2y
får jeg.

(x-1)^2 + (y-1)^2 = 5

er der dette du mener, hvad gør jeg så videre her fra? er vidst ikke helt med. sorry


Svar #11
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

ups får selvfølgelig.

(x-2)^2 + (y+1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2009 af mathon

er cirklens ligning
c: x2 - 4x + y2 + 2y = 0 ?


Svar #13
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

(x-2)^2 + (y+1)^2 = 5

hva gør jeg så


Svar #14
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

skal være større end 0


Svar #15
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

(x-2)^2 + (y+1)^2 = 5

er det i denne ligning jeg skal indsætte x+1 i stedet for y ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. januar 2009 af mathon

...der spørges efter cirklens LIGNING


Skriv et svar til: Cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.