Kemi

hjælp til paracetamol

10. januar 2009 af lielie (Slettet)

Du kan kun hjælpe, hvis du har lavet paracetamolrap

en opg fra rap lyder sådan:

reaktionen er en SN2 reaktion efterfulgt af en syrebase reaktion. Hvilket stof fungere som nucleofilt reagens?hvilket stof er udgående grupper(leaving gruppe)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Jeg har ikke lavet en rapport om syntesen af paracetamol - og syntesen kan højst sandsynligligt foretaget på flere måder. Men er det reaktionen mellem 4-aminophenol og eddikesyreanhydrid du tænker på? I så fald reagerer lone pairet på nitrogenatomet i aminogruppen som nucleophil og angriber det partielt positive carbonyl-carbonatom i eddikesyreanhydridet, hvorefter acetatgruppen virker som leaving gruppe. Dermed fås CH3C(=O)N+H2PhOH, hvor en base (evt. acetationen) herefter snupper et hydrogenatom fra aminogruppen, så der dannes CH3C(=O)NHPhOH (= paracetamol).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af Arctan (Slettet)

foretaget → foretages


Svar #3
10. januar 2009 af lielie (Slettet)

tak nu er jeg blevet klogere


Skriv et svar til: hjælp til paracetamol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.