Matematik

Haster

10. januar 2009 af okej (Slettet)

Eratosthenes målte vinklen mellem Syene og Alexandra. Herved fandt han, at afstanden mellem de 2 byer svarer til 1/50 af jorden omkreds.

Beregn vinklen mellem de to byer målt i grader.

HJÆLP HURTIGT, TAK:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af mathon

Jordens omkreds = 2πR

2πR*(V/360°) = (1/50)*2πR



Svar #2
11. januar 2009 af okej (Slettet)

forstår det ikk helt ;s


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af mathon

   byafstand      byafstand
2πR*(V/360°) = (1/50)*2πR             divideret med 2πR
 

V/360° = (1/50)

V = (1/50)*360° = 360°/50 = 720°/100 = 7,2°
 


Svar #4
12. januar 2009 af okej (Slettet)

tusind tak skal du have MATHON


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.