Matematik

Ekstrema

11. januar 2009 af culaz (Slettet)

Hej  --

Jeg har følgende funktion 0.33^3-x^2-3x

Jeg har fundet dens monotoniforhold som er x=3 v x=-1

Men hvordan finder jeg ekstremaerne. ved x værdien er 3 og -1 men hvad med y værdien. Ved det er noget med man skal sætte noget ind på x's plads. men kan ikke helt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Isomorphician

Ekstrema: f'(x) = 0


Svar #2
11. januar 2009 af culaz (Slettet)

Af hvad ?

Jeg skal have at vide hvad jeg skal ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Isomorphician

Differentier din funktion og sæt den differentierede funktion lig nul.

f'(x) = 0 betyder at der er vandret tangent i dette punkt.


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.