Matematik

forskrift

11. januar 2009 af avdut (Slettet)

En fabrikant producerer en vare A. De faste omkostninger ved produktionen udgør 12.000 kr. pr. måned, og det koster 30 kr. at producere en enhed af vare A.
Lad angive antal producerede stk. af varen A pr. måned og lad angive de samlede omkostninger ved en produktion på stk.
 

find forskriften??

og når man så skla tegne grafen for denne forskrift...hvordan gør man det...?

mvh christoffer. mange for hjælpen:P


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Isomorphician

Lineær forskrift: y = ax + b

Kan du huske hvad a og b står for?


Svar #2
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

nej....desværre..... tor jeg er det man kalder retaderet til matematik:P


Svar #3
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

man hvad skla man gøre med tallene hvordan sætter man dem ind, så man kna tegne grafen??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Isomorphician

Du kan lave et "sildebensskema", hvor du skriver x-værdierne øverst og de tilsvarende y-værdier nedenunder. Til at udregne y-værdierne skal du bruge forskriften.

b: værdien til x = 0

a: værdien grafen vokser med når x stiger med 1.

Se om du kan finde forskriften ud fra disse oplysninger.


Svar #5
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

det kommer altså til at se sådan ud så:

O = X, 1 = 30 .............. 760 = 12000er det såen...men hvad skla man så gøre bagefter..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2009 af Isomorphician

Du glemmer de faste omkostninger. Selv om fabrikken ikke producerer noget koster det 12.000 om måneden.


Svar #7
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

hej... hvordan i alverden kommer det så til at se ud??

Y = 30x + 12000


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2009 af Isomorphician

Jep.


Svar #9
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

er det svaret...


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2009 af Isomorphician

y = 30x + 12000 er forskriften du skal bruge til at udregne punkter på grafen, hvorefter du skulle kunne være i stand til at tegne den i et koordinatsystem.


Svar #11
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

så man skal altså sætte dme sådan her.

pris per stuk = 30 ( på y aksen )

på x aksen skla der være dne månedelige ydelse indtil dne når 12000. alætså det samlede antan som er 400 ind til det når 12000


Svar #12
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

hvordan tegner man grafen for funktionen f(x) = - x i anden - 4x + 12 ????


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. januar 2009 af Isomorphician

Du finder en masse støttepunkter og indsætter disse i et koordinatsystem.


Svar #14
11. januar 2009 af avdut (Slettet)

ok...mange tak for hjælpen...det var dejligt...:P

hvordan tegner man grafen for funktionen f(x) = - x i anden - 4x + 12 ????

sidste spørgsmål..?

hehe:P


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.