Kemi

redoxreaktioner

11. januar 2009 af netti91 (Slettet)

Hej allesammen!

Jeg er i kemi desværre stødt på et par vanskelige redoxreaktioner, som jeg bruger hjælp til.

Reaktionerne er følgende:

MnO42-(aq) + SO32(aq) → MnO2(s) + SO42-(aq) } (svagt basis)
Grøn farve brun farve


MnO2(s) + SO32-(aq) → Mn2+ + SO42- } (sur)
Brun farve farve
 

tusind tak i forvejen!


Svar #1
11. januar 2009 af netti91 (Slettet)

Sorry kom til at sæt det forkert ind!

MnO42-(aq) + SO32(aq) → MnO2(s) + SO42-(aq) } (svagt basis)
Grøn farve                             brun farve


MnO2(s) + SO32-(aq) → Mn2+ + SO42- } (sur)
Brun farve                          farve
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Arctan (Slettet)

H2O(l) + MnO42-(aq) + SO32-(aq) → MnO2(s) + SO42-(aq) + 2OH-(aq)

2H+(aq) + MnO2(s) + SO32-(aq) → Mn2+(aq) + SO42-(aq) + H2O(l)


Svar #3
11. januar 2009 af netti91 (Slettet)

tak for det.

Jeg skal også afstemme dem.

Jeg har indtil videre afstemt deres elektroner, men kommer ikke videre ved samlet fald og samlet stigning :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Reaktionerne i #2 er allerede afstemte. I den første reaktion falder mangans oxidationstal fra +6 til +4, dvs. falder med 2. Svovl stiger fra +4 til +6, dvs. stiger med 2. Da der er ækvivalent elektronafgivelse og -optagelse kan vi undlade at placere støkiometriske koeficienter foran. Vi afstemmer ladninger ved at placere to OH- på højre side og afstemmer hydrogen og oxygenatomer ved at placere et vandmolekyle på venstre side.

På samme måde afstemmes den anden reaktion.


Svar #5
11. januar 2009 af netti91 (Slettet)

Min lærer har skrevet et eksempel op på tavlen som jeg ikke helt har forstået. Jeg har virkelig brug for hjælp.

+7+4*(-2)=-1              +4+3*(-2)=-2                                            +6+4(-2)=-2              +6+4*(-2)

MnO4- (aq)      +            SO32 (aq)     +        2OH- (aq)    →      MnO42- (aq)    +      SO42- (aq)     +    H2O (l)

Samlet fald Mn: -1 * 2 = 2-

Samlet stigning: 2+ * 1 = 2+ jeg ikke helt forstået hvorfor han har ganget dem over kryds altså  fald 1 kryds 1 og stigning 2 kryds 2......................

og så kommer han med

LV: -4-2=6

LH: -6

HV: 2

HH: 0

tja det var den opgave.

Jeg har ved den ene opgave ovenpå begyndt med at afstemme den:

+7+4 * (-2)=-1                      +4+3*(-2)                       6+3*(-1)=4                    +6+4*(-2)=-2

MnO42-(aq)              +          SO32(aq)        →             MnO2(s)          +             SO42-(aq)

Jeg ved ikke helt om denne afstemning er helt rigtigt.

men tak i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2009 af mathon

#5

i oversigt
http://peecee.dk/upload/view/149076


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.