Matematik

Opstil en ligning

11. januar 2009 af sira (Slettet)

Landbrugsarealet i Langtbortistan har siden år 2000 aftaget med 0,25 % om året pga. ørkendannelse. I år 2000 var landbrugsarealet på 54321 km2.
 

Man skal opstil en ligning, der beskriver denne sammenghæng?

Hjælp :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Renteformlen!

KN = K0(1+R)N

hvor KN er kapitalen (her arealet) efter N terminer, K0 er kapitalen efter 0 terminer, N er antallet af terminer og R er renten skrevet med decimaltal.

Da vi kender K0 og R, er KN og N de eneste ubekendte, altså x og y i ligningen:

y = 54321(1+0,0025)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Hov, jeg lavede en lille fejl - der skal stå - inde i parantesen, ikke +, da den jo er aftagende.


Svar #3
11. januar 2009 af sira (Slettet)

Er det så resultatet  y = 54321(1-0,0025)x


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Jah, det er en ligning.

Men der var en ting, jeg blev lidt i tvivl om ...  Skal du opstille en ligning om forløbet frem til 2000, eller om forløbet hvis renten fortsætter sådan efter 2000?


Svar #5
11. januar 2009 af sira (Slettet)

Det står ikke nogen steder, men tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.