Matematik

hjælp

11. januar 2009 af Nazey (Slettet)

er der nogen der kan sige hvad jeg har gjort forkert???

I en vilkårlig trekant ABC, er b = 6 cm, c = 9 cm og A = 60°
Beregn vinklerne B og C, samt siden a:
Først vil jeg finde sidelængden af a, det vil jeg finde ud af ved hjælp af phytagaros:
Formlen: a2 + b2 = c2
Nu indsætter jeg værdierne ind og isolere a:
92 – 62 = a2
√(9^2-6^2 ) = a2
a = 6,708… ≈ 7 cm
Jeg skal bruge cosinusrelationen, for at finde graderne for vinklerne:
Jeg starter med at finde vinklen C:
Formlen: cos C = (b^2+ a^2- c^2)/2ba
Cos C = (6^2+ 7^2- 9^2)/(2 • 6 •7)
Cos C = 84,035… ≈ 84°
Nu vil jeg gerne finde vinklen B:
Formlen: cos B = (a^2+ c^2- b^2)/2ac
Cos B = (7^2+ 9^2- 6^2)/(2 •7 •9)
Cos B = 129,714… ≈ 130°
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Isomorphician

Du kan ikke bruge Pythagoras til en vilkårlig trekant.

Og find en anden overskrift....


Svar #2
11. januar 2009 af Nazey (Slettet)

hvad er formlen for at jeg kan finde sidelængden?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Isomorphician

Kig på cosinusrelationerne


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.