Matematik

hjælp!!

11. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Trekanterne ABC og AB1C1 er ensvinklede. Det oplyses, at ¦AB¦=10,5
¦BC¦= 7,5 og ¦AB1¦ = 4,2.
Beregn ¦B1C1¦:
 

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Isomorphician

Hint: Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant


Svar #2
11. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

men ved du om man skal bruge tan, sin eller cos?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Du kan ikke bruge tan, sin og cos til noget her.

Se på hjælpen i #1 igen


Svar #4
11. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

jamen kan ikke finde ud af at finde ud af hvordan den skal regnes


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2009 af Isomorphician

Tegn en skitse af det.

Du får så en trekant hvor du kender længden på to ensliggende sider. Hvis du dividerer disse to tal finder du det konstante forhold der gælder for alle par af ensliggende sider i de to trekanter.


Skriv et svar til: hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.