Matematik

ligningssystem

11. januar 2009 af Joseyjosey (Slettet)

2x+y=-3

Jeg er blank. Jeg skal bare løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af tur4c (Slettet)

hva handler opgaven om så kan jeg måske hjælpe


Svar #2
11. januar 2009 af Joseyjosey (Slettet)

Der står bare 'løs ligningssystemet'

Og så er der to ligninger.

Den jeg skrev ovenover

og denne:
3x+2y=-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

du isolere y i den ene og indsætter det i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

2x+y=-3

y=-3-2x

3x+2y=-4

3x+2*(-3-2x)=-4

3x-6-4x=-4

-1x=2

x=-2

3*-2+2*y=-4

-6+2y=-4

2y=2

y=1

dvs løsning til ligningsystemet er (x;y)=(-2;1)


Svar #5
11. januar 2009 af Joseyjosey (Slettet)

mange tak.


Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.