Matematik

Definitionsmængde i forbindels med funktionsundersøgelser

12. januar 2009 af - CB (Slettet)

Hejsa..

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder definitionsmængeden af funktioner som denne: f(x)=(x2+x+2)/(x-1)

Det er i forbindelse med en funktionsundersøgelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er det normalt, du ikke må dividere med, medmindre du er Chuck Norris?


Svar #2
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

Det er ikke ment som et divisionstegn. Men skal forstås som f(x)= x2+x+2 over x-1
Jeg kunne bare ikke finde ud af at skrive det op på andre måder.. :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er en polynomiumsbrøk - altså en funktion divideret med en anden. Det ændrer dog ikke på mit spørgsmål: Hvad er det, du aldrig må dividere med?

Din notation er korrekt. Det er rigtigt opskrevet.


Svar #4
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

fint nok..

men må aldrig dividere med 0..


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Præcis - og for hvilke værdier af x er det i dit tilfælde opfyldt, at din nævner er 0?


Svar #6
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

*man


Svar #7
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

hvis x =1


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Præcis - og på hvilken mængde er din tæller defineret? Altså, for hvilke x-værdier giver det mening at regne værdien af tælleren ud?


Svar #9
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

det er vel uendeligt.

så er diffinitionsmængden: [1;∞[     ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Ikke helt. Du siger, at tællerens definitionsmængde er uendelig stor - hermed går jeg ud fra, at du mener samtlige reelle tal. Til gengæld er hele funktionen ikke defineret i x=1, så din definitionsmængde for hele funktionen bliver...?


Svar #11
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

er det så ]1;∞[

jeg ved bare ikke hvordan jeg skal skrive det op.. for kan vel være alt udover 1.


Svar #12
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

altså x kan være alt undtagen 1.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Præcis. Den korrekte måde at skrive det op på er: x € R \ {1}


Svar #14
12. januar 2009 af - CB (Slettet)

mange tak din hjælp og tid, jeg har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Definitionsmængde i forbindels med funktionsundersøgelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.