Matematik

Pyramidestub

12. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Hej..

Har lige et spøgsmål.. Hvordan finder jeg en side i en pyramidestub ?

Selvom i ikke kan se tegningen lyder opgaven således:
Bestem længden af linjestykkerne AB og BE.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af mathon

s2 = h2 + (½(a-b))2

                                                 s =[h2 + (½(a-b))2]0,5

hvor
s er den søgte side
h er pyramidehøjden
a er sidekanten i den store, regulære polygon
b er sidekanten i den lille, regulære polygon


Svar #2
12. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Tak.. og hvordan er det så det er hvis man skal finde den i en pyramide ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af mathon

rettelse:

hvor
s er den søgte side
h er pyramidehøjden
a er sidekanten i den store, regulære firkant
b er sidekanten i den lille, regulære firkant
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af mathon

i en firkantet pyramide:

diagonalen i grundfladen med sidekanten, a, er √(2)a

s2 = (h2 + (½√(2)a)2

                                      s = [(h2 + (½√(2)a)2 ]0,5


Skriv et svar til: Pyramidestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.