Fysik

Elektriske felter

12. januar 2009 af Hindsborg (Slettet)

En elektron befinder sig 0,1 nm fra en proton. Bestem såvel størrelsen af den elektriske kraft, som størrelsen af gravitationskraften, der virker mellem de to partikler.

Kan nogen hjælpe mig igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv gjort dig nogle tanker om at komme igang?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Fg=G*mp*me/r2    Denne er for gravitation. (Newtons gravitationslov)

Fe=k*qp*qe/r2       Denner er for den elektriske kraft imellem dem (skulle jeg mene. Også kaldet Coulombs lov)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvor k = 1/(4*pi*epsilon_0).


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Lige mine ord. Kan bare huske den ligner gravitationsloven, men kan ikke huske k. Den kan slås op :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du kommer til at kunne den udenad, nu du skal have elektrostatik. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#5 Jep. Endelig noget nyt i forhold til gymnasiet :) Du får vist også brug for din viden inden for elektromagnetisme nu ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ah, kun lidt da. :P Jeg mener kurset starter med en genopfriskning af elektrostatikken, før vi går over til elektrodynamikken.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Genopfriskning er altid godt :) Held og lykke med det kursus :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Jo tak, og god fornøjelse med linær algebra. :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#9 Åh gud nej! Mind mig ikke om det! :( Hvorfor er det ikke et kursus der hedder. "Al det matematik fysiker skal bruge - uden beviser"


Skriv et svar til: Elektriske felter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.