Matematik

Spørgsmål vedrørende cosinus/sinus i en retvinklet trekant

12. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

I en retvinklet trekant hvor jeg kun kender de 90 grader og skal finde vinkel B skal jeg bruge sinB = b/c som så bliver til B = sin-1(b/c)

Mit spørgsmål er nu, hvorfor bliver sin til minus?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: sinus bliver ikke til minus - du tager den inverse sinusfunktionen for at bestemme B.


Svar #2
12. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Altså den modsatte... Men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af screezer (Slettet)

Som jeg forstår det, er det "modsætninger" ligesom f.eks. * og / eller + og -


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den inverse funktion. sin(sin^-1 ( A)) =  A

#3: Mere præcist betegnet er de invers operatorer, såvidt jeg ved.


Skriv et svar til: Spørgsmål vedrørende cosinus/sinus i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.