Matematik

differentialligninger

12. januar 2009 af katja200 (Slettet)

 h'(t) = a √h(t)
 

a = -0,04

t er den tid det tager for vandet at løbe ud af en beholder

højden på  beholder  = h(t)  = 0,5

h(0) = 0,5

bestem den tid det tager at tømme beholderen.

er der nogen som kan hjælpe lidt? : (


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

start med at løse den ved separation af de variable dh(t)/√h = -0,04dt og sæt beholderens indhold til 100 %, så h(0) =100%


Svar #2
13. januar 2009 af katja200 (Slettet)

tak, men jeg har fundet ud af det .. du regner det på en anden måde..

jeg gør det på den her måde:

desolve( y'=-0,04 kvadr(y)   and y(o) = 0,5, x,y)

hvorefter man får en ligning, som skal sætte lig med 0 og man får t


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.