Kemi

sænkning af frysepunkt

13. januar 2009 af GQlle (Slettet)

Hej alle.. Jeg har fået stillet den opgave at jeg skal finde ud af hvilke stoffer der sænker vands frysepunkt. Jeg har selvfølgelig fået en liste over nogle organiske stoffer, og mit mål er så at finde ud af hvilket af disse stoffer der sænker vands frysepunkt mest effektivt, ud fra et forsøg jeg selv skal finde på.
Her er list over de stoffer jeg har med at gøre:

Amoniak
Ethanol
Ethylen clycol
Methanol
Urinstof

Jeg har selv overvejet om en fortyndings række ikke er vejen frem, men jeg vil meget gerne have nogle kvalificerede bud lidt oppefra :)

Mvh Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af frodo (Slettet)

ideelt afhænger det af hvor mange partikler der er i opløsning. Jo højere koncentration af et eller andet i vand jo højere frysepunktssænkning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

                                                    ΔTF = z*K*m

hvor:
ΔTF er frysepunktsænkningen, [ΔTF] = K
z er partikelantal pr. tilsat molekyle
K er en stofspecifik konstant, [K] = K*kg/mol
m er den molale koncentration, [m] = mol/kg
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

...der er jo en grund til, at ethylenclycol anvendes som frostvæske i biler...


Skriv et svar til: sænkning af frysepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.