Matematik

Lidt hjælp?

13. januar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med følgende:

Bestem rødderne i andengradspolynomiet

f(x)=x2-x-2,

og faktorisér polynomiet.

En trekant ABC er indskrevet i et kvadrat med sidelængden 1, som vist på figuren.

a) Opstil en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x.

b) Bestem den værdi af x, der giver trekanten det største areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af mathon

...hvor hopper kæden af?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

2 * -2 = -4 , regningen giver det her, er ikke sikker, (hovedregning)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme rødderne først. Derefter kan du benytte at

f(x) = a·(x-x1)·(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.


Svar #4
14. januar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

tak for det, men hvordan bestemmer man rødderne i den situation?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af mathon

brug nulreglen


Skriv et svar til: Lidt hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.