Matematik

fordobling

13. januar 2009 af slassen87 (Slettet)

Jeg har et spørgsmål !

Hvis man får 10 røde æbler om måneden og 11 grønne ? vil der så på noget tidspunkt være dobbelt så mange grønne æbler ?
og i så fald hvis der vil det, hvordan vil den ligning så se ud ?

Håber der er nogen der er klogere end mig og kan give mig et svar på dette :)


Svar #1
13. januar 2009 af slassen87 (Slettet)

eller vil der altid være 10 % flere grønne æbler ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #3
13. januar 2009 af slassen87 (Slettet)

crap .. jeg forstår bare ikke hvorfor der ikke på et eller andet tidspunkt vil være dobbelt så mange grønne


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2009 af Danielras (Slettet)

antal måneder = m
antal røde æbler = r
antal grønne æbler = g

r = 11m
g = 10m

Forholdet mellem røde og grønne æbler (som er 2 hvis der er dobbelt så mange røde æbler) er:

r/g = 11m/10m = 1,1 ≠ 2

Dvs. at forholdet altid er 1,1 uanset hvor mange måneder vi går ud i fremtiden. Altså vil der altid være 10% flere rød æble er end grønne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Har byttet om på det antal røde og grønne æbler der fås om måneden, så det må du lige rette til.


Skriv et svar til: fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.