Matematik

Partiel integration

14. januar 2009 af Kehceub (Slettet)

Hej, har kigget på dette eksempel men kan bare ikke finde ud af hvor det 2-tal kommer fra.. Er det bare mig der er blind? Hjælp

∫cos2 dx = ∫cos * cos dx

= cos * sin - ∫-sin * sin dx

= cos * sin + ∫sin2 dx

= cos * sin + ∫1 - cos2 dx

= cos * sin + x - ∫cos2 dx

= 2∫cos2dx = sin * cos + x ???? Please hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Du har ∫cos2 dx = cos * sin + x - ∫cos2 dx +k ⇒ 2∫cos2dx = sin * cos + x +k


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

cos(2x) = 2cos²(x) - 1
hvoraf
cos²(x) = ½(1+cos(2x))

∫cos²(x)dx = ½∫(1+cos(2x))dx =½(x+½sin(2x)) + k

                                         ∫cos²(x)dx = (1/2)x + (1/4)sin(2x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... og da sin(2x)=2sin(x)cos(x) stemmer dette overens med #0 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

#3

(1/2)x + (1/4)sin(2x) + k = (1/2)x + (1/4)*2sin(x)cos(x) + k =

(1/2)x + (1/2)sin(x)cos(x) + k forskelligt fra #0's  sin(x *cos(x) + x  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4

#0 skriver 2*∫cos2(x)dx = ... så ens, pånær integrationskonstanten ... eller sover jeg i timen ;-)


Svar #6
14. januar 2009 af Kehceub (Slettet)

forstår det ikke helt :(


Svar #7
14. januar 2009 af Kehceub (Slettet)

nåååå på den måde.. Nu har jeg forstået det.. Tak for hjælpen gutter :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

hvilken del ?


Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.