Matematik

vektoren

14. januar 2009 af Limling (Slettet)

En linje k har ligningen 3x - 7y - 21 = 0

Bestem normalvektoren

og bestem skæringspunkterne med koodinatsystemets akser

Jeg har bestemt normalvektoren til 3 over - 7

HVORDAN finder jeg skæringspunkterne??


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

3x - 7y = 21

(x/7) + (y/(-3)) = 1        linjen på akseskæringsform

skæring med x-aksen, dvs, y=0
x = 7
Sx(7,0)

skæring med y-aksen, dvs, x=0
y = -3
Sy(0,-3)
 


Svar #2
14. januar 2009 af Limling (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til linjen på akseskæringsform?

Er det noget jeg burde ha lært at skrive op?


Skriv et svar til: vektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.