Matematik

Trekant

14. januar 2009 af em91 (Slettet)

En trekant ABC har:

arealet er 30

<A=39o         ,og       |AC| = 12

Beregn |AB| og |BC|

Beregn <B og <C

Jeg har ingen idé om hvordan jeg skal begynde med denne opgave.. Er der mon nogen der kan hjælpe mig :o) Vil ikke have svar på hele opaven, dog bare hvordan jeg skal begynde på den.. Er godt bekendt med emnet, kan bare ikke finde nogen formel til det når jeg ikke har flere oplysninger..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal altid begynde med at tegne det op, start med vinkel A, den sætter di i (0,0), og har du en vinkelmåler så brug den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Opstil en ligning for arealet

A= ½*b*c*sin(a)

30=½*12*c*sin(39)

Isoler c, og så har du en side mere. Så kan man endelig begynde at regne :)

Du skal altid beregne og aldrig måle op...

o1-studie


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af dnadan (Slettet)

... Efter c er fundet beregnes de resterende ved brug af sinus relationen.

- Som udgangspunkt måler man aldrig, men at lave en skitse derimod, det er ofte en god idé :-)


Svar #4
14. januar 2009 af em91 (Slettet)

Tusind tak for svar :o) Så er jeg godt igang.. Nej jeg ved godt jeg ikke må måle op ;o)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.