Kemi

koncentration

14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

Hej allesammen

Hvis jeg havde 68,3 g NaCl opløses i 3,2 L vadn, hvad er den formelle koncentration af NaCl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

cformel = n/V = (m/M)/V


Svar #2
14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

uh kan du ikke give mig en eksempel :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

M(NaCl) = 58,45 g/mol

cformel = (m/M)/V = ((68,3 g)/(58,45 g/mol))/(3,2 L) = 0,365163 mol/L = 0,365163 M


Svar #4
14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

Tusind tak :D


Svar #5
14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

ps er det ikke en anden formel til det her, vi har aldrig haft den formel med C = m/M/V


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af mathon

I ta'r den sikkert i to tempi:

1)  n = m/M

2)  c = n/V

så du ikke har bemærket

c = m/M/V


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.