Matematik

Polynomium - bestem tallet a

01. november 2004 af TwoZero (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder som følgende:

Et polynomium har forskriften f(x) = -1/3x^3 -2x^2 +3x +a hvor a er et tal.

Det oplyses at f har roden x = -1

Bestem tallet a.

Nogen der kan guide mig mod en løsning?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Sæt x = -1 of f(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2004 af erdos (Slettet)

Brug først polynomiers division. Dernæst kan du vha. diskriminanten finde a i andengradspolynomiet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2004 af erdos (Slettet)

Dumme jeg... Følg #1.

Svar #4
01. november 2004 af TwoZero (Slettet)

Så får jeg er output der hedder 4,6667 .. Korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2004 af frodo (Slettet)

ja..

a=16/3

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2004 af frodo (Slettet)

nej, så er det jo heller ikke rigtigt.

Svar #7
01. november 2004 af TwoZero (Slettet)

Har jeg forstået #1 ret skal:

f(-1) = -1/3x^3-2x^2+3x+a = 0 <=>
-1/3(-1)^3-2(-1)^2+3(-1) = -a


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, og så får man da også a=16/3=5,33333333333333

Svar #9
01. november 2004 af TwoZero (Slettet)

Får 14/3 :-/

Jeg tror du måske glemmer minusset foran 1/3 .. Hvis jeg undlader det, får jeg også 16/3

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2010 af michalaromme (Slettet)

 Man kan vel også bare faktoriserer?

Da der står at der kun er en rod må faktoriseringen hedde: f(x)=a(x+1)^3


Skriv et svar til: Polynomium - bestem tallet a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.