Matematik

er gået kold

15. januar 2009 af mukka (Slettet)

er gået kold og aner ikke hvad jeg skal hvilken formel jeg skal bruge er total lost mega svært vil du hjælpe

en cirkel har ligningen x2+y2-2√5x+2√7y+7=0 angiv centrum og radius vis derefter at cirklen tangere y-aksen og  bestem røringspunktets kordinater


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hejsa mate. Du skal omregne din ligning så den står i følgende form

"sætning - cirkeln med centrum i C(a,b) og radius r har ligningen"

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2.

Så kan du så isolere og gøre ved, så finder du centrum (a,b) og radius.

Den sidste del her er jeg ikke sikker på, så ret mig endelig:

Dernæst for at finde ud af om ligningen tangere y-aksen og dernæst finde ud af koordinaterne så ved du jo at y-aksen har koordinatsættet (0,y). Så skal du tage cirklens ligning x2+y2-2√5x+2√7y+7=0 og indsætte 0 på x's plads. Dernæst skal du isolere y, derved får du y = et eller andet. Hvis y nu giver 5 f.eks. så blir' røringspunktets koordinater:

(0,5).

Håber det hjalp.

Vh. Line


Skriv et svar til: er gået kold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.