Matematik

ligevægtspris og ligevægtsmængde

15. januar 2009 af playstation (Slettet)

Hej.

jeg har lige brug for hjælp til denne opgave.

i et tænkt eksempel, hvor vi ser bort fra enhederne, er udbudsprisen u (x) og efterspørgselsprisen e(x) som funktion af den ugentlige varemængde x givet ved

u(x) = 500/x + 1000 og e(x) = 2 x + 500, 0 <= x <= 500.
 

tegn graferne for udbud og efterspørgsel, og bestem ligevægtspris og ligevægtsmængde.

jeg har tegnet graferne (ikke noget at råbe hurra for), men kan ikke finde ud af at bestemme ligevægtspris samt ligevægtsmængde, nogen som kan hjælpe.??????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af c_aastrup

Sæt udbud lig med efterspørgsel - det er ligevægtsprisen i denne sammenhæng:

u(x) = e(x)

Det x som løser vil så være ligevægtsmængden og u(x) vil da være udbudsprisen.

Mærkelig opgave egentlig, sædvaneligvis er det prisen der resulterer i en bestemt mængde vare udbudt og efterspurgt.


Skriv et svar til: ligevægtspris og ligevægtsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.