Matematik

Differentialregning

15. januar 2009 af OoStefanieoO (Slettet)

Godaften. :-)

f'(x) = (x+3)(x+1)2(x-1)

En anden funktion g er bestemt ved

g(x) = 3x-ex

Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2;f(-2)).

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.

Jeg har fundet tangenternes fælles hældningskoefficient til at være -3, men sidder fast i det sidste.

Håber nogen vil hjælpe mig. På forhånd, mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af peter lind

Løs ligningen g'(x)=-3. Løsningen er x-koordinaten til det søgte punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Løs ligningen:

f'(-2)=g'(x0), herefter kendes nu x0, hvorefter f(x0) beregnes.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.