Matematik

Stamfunktion

15. januar 2009 af Geton (Slettet)

Hej!

Bliver lige nødt til at få en udregning på en opg. da jeg bliver nødt til at se om jeg har sovet i timen.

Opg. lyder:

Bestem ved håndkraft den stamfunktion til funktionen hvis graf går gennem punktet (1,2):

f(x)= sin(3x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt u=3x-3 så er dx=1/3du, og integralet af 1/3*sin(u)du. Resten kan du selv finde


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Bestem en generel stamfunktion ved substitution og brug oplysningen om punktet


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2009 af mathon

F(x) = -(1/3)*cos(3x-3) + k

2 = -(1/3)*cos(3*1 - 3) + k... osv.  ...


Svar #4
15. januar 2009 af Geton (Slettet)

Mange tak ! :)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.