Matematik

permutationen Pn,q hvor q=0

15. januar 2009 af Nithelizius (Slettet)

Hey overskriften siger lidt sig selv.

Jeg ville høre om resultatet af dette.

Det gælder jo ved permutationer at Pn,q= n! / (n-q)!

dvs. ved q=0

Pn,0 = n! / (n-0)! = n! / n! = 1 ?

Er der en bedre måde at forklare det på?

Rent intuitivt gælder det så at man kan placere n elementer på 1 måde? det giver jo ikke nogen mening når der er 0 steder at placere dem, men skal det forstås som at det kan placeres på 1 måde nemlig slet ikke at blive placeret?

på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

På hvor mange måde kan du udtage 0 elementer af en mængde på n elementer .... der er vist kun en måde :-)


Svar #2
15. januar 2009 af Nithelizius (Slettet)

men dvs. man skal tage den måde "at man ikke kan placere dem" med?

for ellers kan de jo kun placeres på 0 måder :),


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

For det første 0! er defineret som lig 1, for det andet n/q = n/(n-q), og da q=0 fås n/n og det kn kun udtages en enkelt gang. Og så n elementer kan placeres på n! måder. 3 elementer a,b og c kan placeres på 3! = 6 måder, som abc - acb - bac - bca - cab - cba, altså ialt 6 permutationer.


Svar #4
16. januar 2009 af Nithelizius (Slettet)

ok tak, jeg ville bare forstå logikken bag resultatet, for kan godt se at det er defineret som 0! = 1 og dermed må være lig det, jeg ville bare sikre mig at man godt kan sige at de kan placeres på en måde når der er 0 pladser, hvilket altså slet ikke er at blive placeret.

- et sidespørgsmål,

hvordan ville man forklare forskellen på et endeligt og uendeligt sandsynlighedsfelt

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Et endeligt sandsynlighedsfelt (U,P) betår af en endelig mængde U=(u1,u2,u3,...,un) og en funktion P, som opfylder følgende to betingelser: 0≤P(u)≤1 og ∑P(u) (over j) = 1,eller sagt med ord, den samlede sansynlighed er lig 1 og sandsynligheden for en delhændelse er et tal mellem 0 og inklusive.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der skulle stå mellem 0 og 1 inklusive


Svar #7
16. januar 2009 af Nithelizius (Slettet)

mange tak, det er så nok at forklare at et uendeligt sandsynlighedsfelt er et der ikke opfylder de betingelser?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så skal vi over i sandsynlighedstæthedsfunktionen, nemlig den forestilling om, at en begivenhed ligger indenfor et bestem,t interval:

P(x1≤X≤x2) = ∫f(x)dx, fra x1 til x2

I standardnormalfordelingen kan vi for eksempel kun udtale os om sandsynligheden for en standard normal tilfældig variabel befinder sig indenfor et bestemt interval (s.d), men vi kan ikke sige præcis hvor.


Skriv et svar til: permutationen Pn,q hvor q=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.