Matematik

Intergraleregning

15. januar 2009 af Cickey (Slettet)

Min opgave lyder:

Bestem regneforskriften for den stamfunktion (F) til funktionen:
 

f(x)=20x-1/5x


hvis graf går gennem punktet med koordinatsæt (25,12).

Jeg er lidt i tvivlt om hvordan 1/5x skal integreres.. Håber virkelig der er nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Er det 1/(5x) eller (1/5)  * x?


Svar #2
15. januar 2009 af Cickey (Slettet)

det er 1 over 5x altså 1/(5x).. 1 står øverst på brøkstregen og 5x nederst


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Så omskriv det til (1/5)*(1/x)

Integralet af 1/x=ln(|x|)


Svar #4
15. januar 2009 af Cickey (Slettet)

ja jeg ved godt at 1/x er ln(|x|) men hvad er så 1/(5x) :S hvad mener du helt præcist med at omskrive det til (1/5)*(1/x)???


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, jeg prøver lige at tage integralet af det, hvor int skal betragtes som et integraltegn.

int(1/(5x)) dx
=
int(1/5*1/x) dx
=
1/5*int(1/x dx)            Man må sætte en konstant udenfor
=
1/5*ln(|x|) = ln(|x|)/5


Svar #6
15. januar 2009 af Cickey (Slettet)

Okay jeg tror jeg forstår det nu :)

Mange tak


Skriv et svar til: Intergraleregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.