Matematik

monotoniforhold m.m

15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

for en sten, der kastes lodret op i luften med udgangsfarten 10 m/s, kan dens højde over jorden h(t) beregnes som h(t) = 10t - 5t^2, hvor t er tiden i sekunder, efter stenen er kastet.

d) med hvilken fart rammer stenen jorden?

e) hvornår er farten 5 m/s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af peter lind

Farten til tiden t er |h'(t)|

d) find tl hvilken tid h(t)=0 og sæt resultatet ind i |h'(t)|

e) løs lignngen |h'(t)|= 5m/s


Skriv et svar til: monotoniforhold m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.