Matematik

Diff.ligning

15. januar 2009 af Cecilie1989 (Slettet)

Er der én der kan hjælpe med denne opgave?

Bestem funktionen f, når f(0)=1, og f er løsningen til differentialligningen

dy/dx=(2y2+2)/6y
 

Vi må ikke bruge lommeregner. Jeg skal nok omskrive den, men til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af peter lind

Brug separation af variable. Hvis differentialligningen er dy/x = f(x)*g(y) får du dy/g(y) = f(x)dx og integrer på begge sider.


Skriv et svar til: Diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.