Kemi

Help!?

15. januar 2009 af sara_2 (Slettet)

Nogen som ka hjælpe en stakkel i nød ?

Min opgave lyder:

Gør rede for princippet i pH-elektrodens glasmembran og hvorledes membranpotentialet afhænger af pH


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Man omregner fra spænding til pH ud fra Nernst Ligning. Membranpotentialet er den eneste variabel over glasmembranen. Summen af potentialer i mV som en funktion af pH er en ret linie:

ETotal = Ekonstant + Emembrn

ETotal = Ekonstant + konst1 * ( pHydre - pHindre)

pH i indrevæsken er konstant:

ETotal = Konst. + Konst1* pHyder

Dvs. at der en retliniet sammenhæng mellem Totalpotentialet i mV og pH.

Husk at konst1 er temperaturafhængig, så du skal opgive pH resultet med temperatur. En pH-måling uden angivelse af temperatur er intet værd. Det står på kalibreringsvæskerne ved hvilken temp. det gælder og det er typisk 20 til 25 oC.

Så ved vi at ved pH = 7,00 er potentialet = 0 mV

Så bør man lige kalibrere ved pH 4 eller 10 alt efter i hvilket område man skal måle i.


Skriv et svar til: Help!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.