Fysik

Differention af amplityde - stedfunktion

16. januar 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Hvordan differentierer jeg S(τ)=A·sin(ω·τ) så den vil ligne S´´(τ)=-k/m·S(τ) ??

Ifølge min lære burde det være muligt - jeg kan bare overhovedet ikke se hvordan det kan lade sig gøre... :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2009 af mathon

s(t) = A*sin(ωt)

s'(t) = A*cos(ωt)*ω = ω*A*cos(ωt)

s''(t) = ω*A*(-sin(ωt))*ω = -ω²A*sin(ωt) = -ω²s(t) = -(k/m)*S(τ)

når
ω = √(k/m)


Svar #2
16. januar 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Differention af amplityde - stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.