Matematik

differentialligning&tangent

17. januar 2009 af Pernille-2 (Slettet)

Jeg sidder fast i denne opgave og håber jeg kan få noget hjælp :)

Bestem til differnetialligningen y'-3y=ex

den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5

Facit er 0,03915e3x-(1/2)*ex,

Nogen der kan hjælpe mig denne opgave :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af peter lind

Løs først ligningen y'-3y=0 ved brug af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af samme form som højre side d.v.s. en løsning y0=konstant gange ex. Summen af de 2 løsninger den generelle løsning til differentialligningen. Integrationskonstanten findes dernæst af y'(1) =1 


Skriv et svar til: differentialligning&tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.