Matematik

Integralregning, punktmængde mm.

18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.
Jeg sidder og er i gang med at træne lidt integralregning. Så jeg har fundet omkring 700 opgaver frem der omhandler beregning af arealer, rumfang mm. Det er inden for det emne i matematik, hvor det halter lidt, så jeg ville synes det ville være rart med en såkaldt skabelon at gå ud fra. Da det ikke er en opgave som skal afleveres eller fremvises på anden måde, blot til egen øvelse, håber jeg at der findes en venlig sjæl, som vil løse den for mig, som et eksempel.

Opgaven lyder:
To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=√(13-x2),    -√13≤x≤3
g(x)=√(10-2x),      3≤x≤5
Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af punktmængden M.
Grafen for de to funktioner og førsteaksen afgrænser en punktmængde N.
b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden N drejes 360 grader om førsteaksen.

Det skal lige siges, hvis du/I ikke gider hjælpe med både a og b, er det hovedsageligt b jeg har problemer med, men det ville naturligvis være til god hjælp med begge.

Mange Hilsner
Christiane K.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Da jeg går ind for hjælp til selvhjælp, vil jeg høre, om du selv har nogle forslag til, hvordan de skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja jeg vil også sige: Tegn dem op, så kan du selv se, hvad du skal gøre, hvis din iQ er over 80.


Svar #3
18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Jerslev - det kan jeg godt se.
Altså jeg kender jo til volumen formlen, hvor du finder beregner integralet af funktionen i anden, ganger med pi osv. Trækker den nedre grænse fra den øvre osv.
Men jeg er blot i tvivl om hvad jeg skal gøre, når jeg har to funktioner, og hvor grænserne er? Og så er det jo lidt svært at udføre det, jeg ellers godt kan finde ud af :)

Erik Morsing - tak! Det sidste synes jeg godt nok er en meget nedladende og lidt unødvendig kommentar?!

Mvh. Christiane.k


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du deler op i 2. Rumfanget fra -√13 til 3 plus rumfanget fra 3 til 5.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Rumfang.doc

Svar #6
18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Tusind mange gange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Integralregning, punktmængde mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.