Kemi

Beregn pH i en opløsning af NaHCO3

18. januar 2009 af Spadekat (Slettet)

10 ml HNO3 titreres til farveomslag (ækvivalenspunkt) med 17,50 ml NaOH med koncentrationen 0,100 M. Beregn koncentrationen af salpetersyren.

Hvad gør jeg?


Svar #1
18. januar 2009 af Spadekat (Slettet)

Oi! Forkert tekst jeg satte ind!

Beregn pH i en opløsning af NaHCO3 med koncentrationen 0,05 mol/l.

Vil dog også meget gerne have svar på den anden!


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Det er forholdsvis enkelt, har du læst i din kemibog?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af *CS* (Slettet)

Først undersøger du, om NaHCO3 er en svag, middelstærk eller stærk base. Så anvender du den pågældende formel til at beregne pOH ud. Så kan du finde pH, da pH+pOH=14


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af *CS* (Slettet)

opg 1: Anvend formlen n=c*v


Svar #5
18. januar 2009 af Spadekat (Slettet)

Tak! Og ja, jeg har endevendt den i min søgen efter brugbare formler, men har stadig INTET udover mine notater.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Molforholdet er 1:1 så det er lige til at gå til.

17,5 *0,1000/10 = 0,175 mol/l HNO3

pH = 14-0,5*(pKb - log Cb)

pH = 9,53


Skriv et svar til: Beregn pH i en opløsning af NaHCO3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.