Matematik

cosinus, sinus og tangens

18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Løs inden for intervallet v ∈ [0°, 360°] ligningerne nedenfor. Vis desuden løsningerne på enhedscirklen:
Cos(v) = 0,4
Sin(v) = -0,7
Tan(v) = 2,8
 

nogen der ved hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Isomorphician

cos(v) = 0,4 <=>

v = cos-1(0,4) <=>

v = 66,42°

Du skal dog også huske på at cos(v) = cos(-v), så der er mere end én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af Dynin (Slettet)

I det givne interval er -v ikke en løsning ... men det er 360ο-v


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af Isomorphician

#2

Min fejl....


Skriv et svar til: cosinus, sinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.