Matematik

integralregning ..?! Hjælp ....

18. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

Jeg har problemer med disse beregninger, som jeg har brugt så meget tid på, håber på lidt hjælp fra de kloge hoveder:)

1 )

 Det oplyses, at
t 2xdx = 8 , t > 0
1
Beregn t ?

2)

Vis, at F (x) = 1_2 · sin2(x) + 1_2 x2 + 1 er en stamfunktion til
f (x) = sin (x) · cos(x) + ?

3)

Vis, at følgende beregning
1 4x·ex2 dx = 2e – 2 ?

r = integraltegnet.

Tak på forhånd alle sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

skriv det igen og brug symbolerne under bjælken herover


Svar #2
18. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

a)
∫ er integraltegnet, t skal været hævet her og 1 skal være sænket,       

 ∫t1   2xdx=8 ,t>0
Beregn t
 

b)

vis, at F(x) = ½ ·sin2 (x) + ½ x2 +1 er en stamfunktion til f(x) = sin (x) · cos (x) +x

c)

vis, at følgende beregning er korrekt:

1 skal været hævet og 0 sænket - håber i forstår, hvad jeg mener.

∫10 4x· ex dx= 2e -2
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad a) ∫0t 2xdx=[x2]0t=t2 så t2=8 og da t>0 er t=...

ad b) Differentier F(x)

ad c) Partiel integration ............ 


Svar #4
19. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

Var det muligt at få den regnet ud..? jeg kan simpelthen ikke få det til at gå op..?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2009 af mathon

b)
benyt
differentiation af sammensat funktion:

(sin²(x))' = 2*sin(x)*(sin'(x)) = 2sin(x)*cos(x)

hvorfor
F'(x) = f(x) = ½*(2sin(x)*cos(x))+ ½*2x = sin(x)*cos(x)) + x

c)
01∫4x·ex dx= 4

.........

partiel integration:
∫4x·ex dx = 4x*ex - ∫ex*4dx = 4x*ex - 4ex + c

hvorfor
01∫4x·ex dx = 4[ex(x-1)]01 = 4[e(1-1)-(1(0-1)] = 4[0-(-1)] = 4*1 = 4


Svar #6
19. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

er det så løsningen..?

Jeg skal prøve i det her i morgen, og hvis jeg ikke består, bliver jeg smidt ud. :?

er der ikke en som gider at lave opgavene fra start til slut, så kan jeg se, hvordan det gøres og gør mit bedst.

tak alle sammmen..


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#6 mathon har i #5 løs b og c .... det eneste jeg ikke skev i #3 var at t=√8=2*√2


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

*skrev


Svar #9
19. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

tusind tak for hjælp..! virkelig, du ved ikke, hvor meget jeg værdsætter det.

Men, hvad med dem her? skal de løses på samme måde?

a)

∫ (x2 +x 1 over x) dx

b)

∫ 4x · ex dx

c)

∫ 1,5x2 +x + 0,5 dx
X3 +x2 x
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvis der i b) står ∫4xexdx så har mathon allerede vist hvad dette er i #5


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad a) og c) så er jeg ikke helt med på hvad du mener? Kan du skrive det bedre op?


Svar #12
19. januar 2009 af Khalid-yusuf (Slettet)

ja, men den mathon regnede ud, stod ∫4xexdx = 2e - 2     ?

a)

∫ (x2 +x 1 over x) dx

Dvs. jeg kan ikke skrive tegnet her, men det udtales også 1 over x. ligesom 1 over 10 = en tiendedel ?

c)

∫ 1,5x2 +x + 0,5 dx
   X3 +x2 x
 

håber at du forstår det nu.


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Se #5 igen

a) står der ∫x2+1/x dx? ... isåfald er ∫x2+1/x dx=(1/3)*x3+ln|x|+k

c) ved stadig ikke hvad du mener???


Skriv et svar til: integralregning ..?! Hjælp ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.